27 Nisan Cumartesi

>ESPACE FRANCO­PHONE>FRANSIZCA ÖĞRETİMİ>UYGULANAN PROGRAM - UN PROGRAMME PERTINENT>

UYGULANAN PROGRAM - UN PROGRAMME PERTINENT

NDS’de Fransızca,

yaşamak - paylaşmak ve öğrenmek demek

Uygunlanan program

Programımız, okulumuzun eğitim misyonu çerçevesince, öğrencilerimizin hoşgörü ve sorumluluk duygularını, kişisel gelişim ve öğrenme isteklerini geliştirerek onlara Fransızca’yı nasıl öğreneceklerini öğretmeyi hedefliyor.

Öğrencilerin gereksinimlerini baz alarak oluşturulan bu program, çocukların sözlüde olduğu kadar yazılıda da etkin iletişim kurabilme yeteneğini geliştirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, onların yüksek düzeyde (kolej / üniversite) belli disiplinlerde, Fransızca eğitime devam etmelerini ve bu kültürü benimsemelerini sağlıyor.

Tutarlı bir pedagoji ve titizlikle hazırlanmış bir program

Hazırlanan gelişim programımız (2 sene anaokulunu saymaksızın) 1. sınıftan 8. sınıfa kadar uzandığı için, sekiz seneyi kapsamakta. Kazanımlar 3 bölümden oluşmakta :
birinci bölüm : 1., 2. ve 3. sınıflar
ikinci bölüm : 4. ve 5. sınıflar
üçüncü bölüm : 6., 7. ve 8. sınıflar
Bu dağılım sayesinde, çocukların kişisel gelişimi dikkate alınarak onlara uygun ve devamlılık gösteren aşamalı bir öğrenim programı hazırlandı.
Programın pedagojik uygulama evresinde, çocuklara etkili ve kolay bir öğrenim sağlanmasına dikkat edildi. Bu doğrultuda, proje pedagojisini, transdisipliner dersleri (bölümler arası dersleri) ve Fransızca sanat merkezi olan, yani öğrendiklerini anlamlı kıldıracak ve öğrenimleri arasında bağ kurdurup onları motive edebilecek bir öğretim pedagojisini desteklemekteyiz.

Çeşitli ve motive edici etkinlikler

Öğrencilerimize sunduğumuz etkinliklerin çeşitliliği, dil öğrenmenin 4 farklı alanında (sözlü anlama ve ifade, yazılı anlama ve ifade) öğrencilerin motivasyonunu ve katılımlarını arttırmaktadır. Bu doğrultuda kullandığımız araçlar, söz konusu çeşitliliği yansıtmaktadır : sesli, görsel ve diğer araçlar (film, belgesel, klip, ses kayıtları, top, çubuk vb...).

Türkiye’de ve Fransa’da, "otantik iletişim" ortamları yaratmak amacıyla öğrencilerimizin Fransızca konuşabilecekleri öğrenci değişim programları düzenlenmektedir.

Bilgili ve motivasyonu yüksek öğretmenler

Tüm Fransızca öğretmenlerimizin ana dili Fransızca veya lisans seviyesinde olup mesleki yeteneklerinin yanı sıra, dil ve pedagojik bilgileri göz önünde bulundurularak seçilmişlerdir. Ayrıca, öğrencilere daha faydalı bir eğitim verebilmek adına her biri, değişik eğitim programlarına katılarak bilgilerini sürekli yenilemektedir.

NDS’de Fransızca demek,

Dünya ya ve kendine açılmak demek

POUR LIRE EN FRANÇAIS CLIQUEZ ICI!