16 Nisan Salı

>ESPACE FRANCO­PHONE>FRANSIZCA ÖĞRETİMİ>UYGULANAN PROGRAM - UN PROGRAMME PERTINENT>

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM (6. , 7. , 8. SINIFLAR) PROGRAMI

POUR LIRE EN FRANÇAIS CLIQUEZ ICI

Bu bölümü tanımlayan en önemli unsurlar, Fransızca’nın farklı derslere aktarılarak çeşitli alanlara açılaması ve DELF sınavlarıdır. Üç sene boyunca, öğrencilerimizi üç farklı sınava hazırlamaktayız : liselere geçiş sınavı, Fransız liselerinin Lise I sınavı ve DELF sınavı.
6. sınıftan itibaren çocuklara, yetkili öğretmenler tarafından Fransızca fen, matematik ve bilgisayar dersleri verilmektedir. Fen ve matematik derslerinin 3 senelik programları, Notre Dame de Sion’un hazırlık sınıfının programlara uygundur. Hedefimiz, öğrencilerimizin Lise I’de başarılı olmalarını sağlamaktır.
DELF sınavlarında ise amacımız, Fransızca seviyelerini gösteren Uluslar Arası geçerliliği olan bir sertifika almalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ile her sene yürüttüğümüz bir çalışmayla, 6. sınıfların DELF A1, 7. sınıfların DELF A2 ve 8. sınıfların da DELF B1 sınavlarına katılmalarını sağlıyoruz. Daha detaylı bilgi için tıklayınız !

Her hafta okumaya ve Fransız kültürüne zaman ayırmaya devam ediyoruz. Gazete ve çeşitli medya aracılıyla güncel olayları ele alıyoruz. Bunun yanısıra, Fransız yazarların eserleri aracılıyla edebiyat dersleri vermekteyiz. Elde ettikleri dil ve kültürel bilgileri, Strasbourg’da bulunan Notre Dame de Sion ve Toulouse’da bulunan Pierre de Fermat Ortaokullarıyla yaptığımız öğrenci değişimleriyle pratikleştirme olanağını sağlamaktayız.
Ayrıntılı bilgi için buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.

Yazarlığını ve redaktörlüğünü öğrencilerimizin üstlendiği « Ohlala » dergisine ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz.