24 Nisan Çarşamba

>ETKİNLİKLER>TUVALDEN KALEME ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI>

TUVALDEN KALEME ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI-2023

İstanbul ili ortaokulları arasında bu yıl on ikincisini düzenlediğimiz “Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yazma Yarışması”nı sonuçlandırmanın ve dereceye giren eserleri sizlerle paylaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli ressamlarımız Neşe ERDOK ve Beklan KIZILÇAY’ın tuvallerinden yola çıkılarak yazılan birbirinden değerli eserler, ön elemeden geçirildikten sonra seçici kurula sunulmuştur. Şiir ve öykü olmak üzere iki farklı kategoride yazılan eserler, kurul üyelerimiz Alper CANIGÜZ, Filiz ÇİÇEK ve Derya ONARAN tarafından değerlendirilmiş; her iki alanda da beş eser seçilerek toplamda on eser ödüllendirilmeye layık görülmüştür. Bize göre düzenlenen bu tür yarışmalarda kaybeden yoktur. Çünkü duygularımızı ifade etmek için kullandığımız her sözcük, bilgi dağarcığımızın bir hazinesidir ve yaşamımızın her alanında kullanılmak üzere zihnimizde saklı tutulacaklardır. Bu açıdan yarışmaya katılan tüm okullara ve öğrencilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yazma Yarışmasında Dereceye Giren Eserler:

ŞİİR ALANINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Bade ÇETİNSAYA- TED Üsküdar Koleji
2. Zeynep Hevi ÜZEL – TED Üsküdar Koleji
3. Amine Meryem BEYTEKİN – Başakşehir Birey Okulları
Mansiyon: Gökçe Nur YILMAZ- Beylikdüzü Borsa İstanbul Ortaokulu
Mansiyon: Emine Sultan SOYSAL – Hilmi Çelikoğlu Ortaokulu

ÖYKÜ ALANINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Liana Lorin KILIÇ – Özel Feriköy Ermeni Ortaokulu
2. Masal ÖZDOĞAN – Terakki Vakfı Okulları
3. Emir Furkan TEK – Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu
Mansiyon: Emir Kürşat ÖZDEMİR – TED Üsküdar Koleji
Mansiyon: Ahsen Defne GÖNENER- Terakki Vakfı Okulları

Törenin düzenlenmesinde bizleri destekleyen Notre Dame de Sion Lisesi Müdürü Alexandre ABELLAN ve Türk Müdür Başyardımcısı Tuna ZENGİNEL SAİKALİ’ye, Notre Dame de Sion Lisesi Vakıf Yöneticilerine, jüri üyelerimize ve ressamlarımıza, yarışmaya katılan tüm okullara ve öğrencilerine teşekkür ederiz.