25 Nisan Perşembe

>ETKİNLİKLER>TOPLUM HİZMET ÇALIŞMALARI>DİĞER ÇALIŞMALARIMIZ>

14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ

14 Mart Dünya Pi günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına kabul edilmiştir. Bunun sebebi Amerikan tarih formatında 3/14 şeklinde yazılması ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını yani 3,14 ifadesini anımsatmasıdır.
Bu günün bir başka ilginç özelliği de Einstein’in doğum günü olmasıdır.

Yunanca’da çevre sözcüğünün ilk harfi olan π (pi) simgesinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi sonucu oluşan matematikte kullanılan bir sayıdır. Değeri tam olarak bilinmezken genel bir ifadeyle 3 ya da 3,14 olarak kabul edilen sürekli kullanılış tarihi 250 yıl kadar önceye dayanmaktadır.
Pi sayısının ondalık basamakları sonsuza dek uzar ve sayılar kendilerini hiç bir şekilde düzenli tekrarlamazlar. Pi’nin hesaplanmış son halinde 68 trilyon basamak olduğu bilinmektedir.
Pi günü ülkemizde 2007 ‘den beri kutlanmaktadır.
Ortaokul öğrencilerimiz Matematik Bölümünün düzenlediği Pİ SAYISI İÇERİKLİ MEVSİM TEMALI RESİM YARIŞMASI na katılım sağladılar. Resimler, okulumuz öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından temaya uygunluk, görsellik, yaratıcılık ve özgünlük kategorilerinde değerlendirilmiştir. Dereceye giren öğrencilerimizin eserleri önümüzdeki sene için hazırlanan takvimlerde görsel olarak kullanılacaktır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.