29 Nisan Pazartesi

>ETKİNLİKLER>KULÜP ÇALIŞMALARI>AİKİDO KULÜBÜ>

AİKİDO KULÜBÜ

İnsanın kendisini aşabilmesi ve topluma yararlı bir birey olması Aikido’nun temel amacıdır. Bu bağlamda kişinin kendisine dayanıklılık, güç, esneklik, dinginlik, öz güven, saygınlık, estetik, olaylara farklı açıdan bakabilme ve değerlendirebilme özelliklerini katar.

Aikido antrenmanları okulumuzda, Sensei (eğitmen-usta) tarafından öğrencilerdeki farklı özellikleri geliştirilecek şekilde tasarlanıp yapılır. Örneğin bir derste gücü kullanmayı öğretirken diğer bir derste de gücü minimum kullanarak etkisizleştirme prensipleri çalıştırılır. Bir derste esneklik ön planda tutulurken diğer bir derste çoklu çalışmalarla birden fazla kişi ile mücadele edebilme öğretilir. Bu sayede öğrenci ayna anda birden fazla işle nasıl baş edebileceğini de öğrenir.

Stres konusundan baktığımızda ise aikido öğrenciye okul yaşamının dışında bir çok kimse ile herhangi bir çıkar ilişkisi olmadan tanışma imkanı sağlayabilecektir.

Dayanıklılık belki de bir sporcu için en önemli unsur. Aikido antrenmanlarında öğrenciler kendilerini aşmayı her zaman daha iyisini yapabilmeyi hedeflerler. Öğrencilerimiz antrenmanlarda yapmış oldukları yuvarlanma ve düşüşlerle bedenlerini nasıl yayabileceklerini yani yüzey alanlarını genişletebilmeyi öğrenirler. Bu düşüş ve yuvarlanma hareketlerinin yanı sıra daha güçlü kişilerle de çalışarak dayanıklılıklarını üst seviyelere taşıyabilirler.

Kısaca değinmek gerekirse aslında hepimiz hayatımızı belli refah ve sağlık seviyesinde devam ettirebilmek için mücadele ediyoruz. Bu bağlamda tam donanımlı olmamız bizim için önemli. Okulumuzda, aikido eğitiminde saygı ve sevgi ilkeleri temel alınarak ilgili kavramlar spor disiplinleri çerçevesinde öğretilmektedir. Öğrencilerimizin mücadeleci olabilme çizgisinde istikrarlı ve ahlâklı bir yol izlemesi hedeftir.