26 Nisan Cuma

>ETKİNLİKLER>GEZİLER>

3.SINIFLAR RAHMİ KOÇ MÜZESİ RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI ETKİNLİĞİ

Matematiksel düşünmeyi "bir problem üzerinde özgürce fikirler üretip farklı şekillerde çözüm yolları bulmaya çalışma" şeklinde tanımlayabiliriz. Bu beceriyi çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırırsak gerek eğitim hayatlarında, gerekse iş hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözmede daha başarılı olacaklardır. O nedenle çocuklarımıza öncelikle matematiği değil, matematiksel düşünmeyi öğretmeliyiz.
Okulumuz 3. sınıf öğrencileri ile 2 Mart Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz hem müzeyi gezme hem de müzenin “Renkli Matematik Dünyası Eğlen- Öğren” bölümündeki deneylere katılma şansı buldular.
“Renkli Matematik Dünyası” matematiksel düşünmeyi öğretmek amacıyla açılmıştır. Bu bölümde yer alan yapbozlar, göz yanılsaması, ses, olasılık, örüntü, hız-hareket, köprü kurma, ayna, fonksiyon-grafik, sabun köpüğü gibi deneyler çocuklarımızın düşünerek, oynayarak, eğlenerek öğrenmelerine imkân sunmuştur. Öğrencilerimiz hazırlanan deney masalarında Mimar Sinan ve Leonardo da Vinci gibi ünlü mimarların matematiği nasıl kullandıklarını keşfederken edindikleri bilgileri de pekiştirme fırsatı buldular.