17 Nisan Çarşamba

>ETKİNLİKLER>GEZİLER>

ATATÜRK’ÜN ANKARA’SI SANAL GEZİ

Anıtkabir’e gidemedik fakat Arkeolog Yaren TÜRKOĞLU ile birlikte sanal gezimizle görmüş olmanın mutluluğu var içimizde.
"Atatürk’ün Ankara’sı" gezisinde öğrencilerimiz duygulu anlar yaşadı. Aslanlı yoldan geçerek Ata’mızı ziyaret ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi tanıtılarak Kurtuluş Savaşı’ndaki Kuva-i Milliye ruhunun etkisi anlatıldı. Cumhuriyet’in ilanının aşamaları açıklandı. Cumhuriyetimizin hangi zor şartlarda kurulduğu kavratıldı. İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün kullandığı eşyalar incelendi. Günümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaret edilerek Cumhuriyet’i nasıl kurulduğu ve Mecliste yapılan çalışmaları açıklandı. Ayrıca Anadolu Medeniyetler Müzesi, Etnografya Müzesi gezdirilerek öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine katkıda bulunuldu.
Sanal gezi turunda paylaşımın yanı sıra öğrencilerimiz duygularını, görüşlerini paylaştılar ve merak ettikleri soruları sordular.