18 Nisan Perşembe

>ETKİNLİKLER>SEMİNER - SÖYLEŞİ - SERGİ>

MAVİ YEŞİL DÜNYAMIZ VE GELECEĞİMİZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Çalışkan, 5 Haziran Dünya çevre günü kutlaması kapsamında, 5 ve 6. Sınıf öğrencilerimizle, Mavi Yeşil Dünyamız ve Geleceğimiz konulu çevrimiçi bir söyleşi düzenledi.
Sosyal Bilgiler zümresinin hazırladığı bu söyleşide Çalışkan, dünya nüfusunun gelişim seyrini ve ilk insandan günümüze insanın doğadaki faaliyetleri ve sonuçlarını anlattı. İnsanların bu üretim ve tüketim sürecindeki hırsının doğayı nasıl yok oluşa doğru sürüklediğini örneklerle ve genel bir perspektif sunarak açıkladı. Bu kötü gidişi durdurabilmek için neler yapılması gerektiği, insanın bu güne kadar yaptıklarının neler yapılması gerektiği konusunda bize ipucu verdiğini ve bundan sonra ‘başka bir şey” yapılması gerektiğini anlattı. Merak ve ilgiyle izlenen söyleşi daha sonra öğrencilerin sorularıyla devam etti. Prof. Dr. Vedat Calışkan’a yaptığı güzel söyleşi ve katkıları için teşekkür ederiz.