16 Mart Cumartesi

>ETKİNLİKLER>SEMİNER - SÖYLEŞİ - SERGİ>

PROF. DR. TANAY SIDKI UYAR İLE İKLİM KRİZİ VE ÇÖZÜM YOLLARI İLE İLGİLİ SÖYLEŞİ

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı başkanı ve Avrupa Yenilenebilir Enerji (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdka Uyar, 13 Ocak Çarşamba günü okulumuzda bir söyleşi gerçekleştirdi. Günümüzün en önemli küresel sorunu olan iklim krizinin temel nedeninin kullandığımız enerji kaynaklarının ürettiği karbon salınımı olduğunu, ürettiğimiz ve doğaya saldığımız karbon gazlarının hangi yakıtlarda olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Bu yakıtların iklim krizine nasıl sebep olduğu görsellerle ve grafiklerle açıklandığı bu söyleşide, iklim krizine çözüm olarak son yıllarda kullanımı artan yenilebilir enerji kaynaklarının (güneş , rüzgar, jeotermal), nasıl bir teknoloji ile çalıştığı, yararları ve dünya da gelişen uygulamaları ayrıntılı bir şekilde açıklandı. 4-7. sınıf arasındaki öğrencilerimizin katıldığı söyleşiye öğrencilerimizin ilgisi oldukça iyiydi. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran konuğumuza çok teşekkür ederiz.