20 Nisan Cumartesi

>EĞİTİM ÖĞRETİM>REHBERLİK>SINIFLARDAKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ>

SAINT- JOSEPH FRANSIZ LİSESİ GEZİSİ

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında, 8.sınıf öğrencilerimizle ilk gezimizi Saint- Joseph Fransız Lisesine yaptık.
Okulun İletişim Koordinatörü Simgenur Gudeberk, öncelikle okulun tarihçesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından okulun işleyişi, dersler, kulüpler, üniversite başarısı, okulun hedefleri, kaç puanla öğrenci aldığı gibi konularda öğrencilerimize bilgi verdi ve onlardan gelen soruları yanıtladı.
Okulun içinde yaptığımız turda sınıfları, laboratuvarları, kütüphaneyi görme imkanımız oldu. Gezimiz sırasında eski mezunlarımızla karşılaşmak bizi çok mutlu etti.
Son olarak okulun içinde bulunan, Türkiye’nin alanındaki tek örneği ve 140 yıllık bir çalışmanın eseri olan Doğa Bilimleri Merkezini gezdik. Özel tekniklerle dondurulup korunmuş 30.000 hayvan türü ve 40.000 bitki çeşidini gördük, merkezi yılda 5500 öğrencinin ziyaret ettiğini öğrendik.