27 Mart Çarşamba

>EĞİTİM ÖĞRETİM>REHBERLİK>SINIFLARDAKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ>

ANAOKULU VE İLKOKUL SINIFLARIYLA MAHREMİYET, ÖZEL BÖLGELER, İSTİSMAR ÖNLEMLERİ REHBERLİK DERSİ

Aralık ayı boyunca anaokulu ve ilkokul sınıflarıyla Rehberlik derslerimizde Mahremiyet, Vücut Bilgisi ve İstismardan Korunma konularına değiniyoruz. Aile ortamında ebeveynlerin bilgilendirme ve yönlendirmesiyle çocuklar bu eğitimlere ev ortamında başlamalılardır. Okulda, evde edinilen bilgiye ek olarak, vücut bölümlerinin bilimsel isimlerinin, özel bölgelerin mahremiyetinin ve sosyal yaşam kurallarının altı çizilmelidir. Eğitim çalışmamızı çocuklarımızın gelişim düzeylerine uygun içerik ve tanımlamalarla tasarladık, birlikte sorguladık, bilgilendik.

Ortak hedeflerimiz :

* "Bedenin kişiye özel ve kişinin kontrolünde olduğu" prensibini anlamak
* "Sevgi dolu dokunuş", "zarar verici dokunuş", "güvenli olmayan dokunuş" kavramlarının farkını anlamak
* Organların bilimsel isimlerini bilmek
* Özel bölgelerin mahremiyetini anlamak
* Yabancılara karşı vücudunu korumanın önemini kavramak
* Güvenebileceğimiz yetişkinlere karar vermek

Uzmanlara göre cinsellik ve mahremiyet temel eğitimleri çocuk anaokuluna başladığından itibaren , ergenliğe kadar devam eden uzun bir bilgilenme yolculuğudur. Her yaş döneminde çocuğun soyut bilgiyi kavrama ve muhakeme becerilerine göre yeniden tasarlanmalı ve yenilenmelidir. Bizler de derslerimizde bu önemli konuları her sene işlemeye devam edeceğiz.