19 Nisan Cuma

>EĞİTİM ÖĞRETİM>REHBERLİK>SINIFLARDAKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ>

AİLE İLE ÇOCUK ARASINDAKİ İNTERNET SÖZLEŞMESİ

Günümüzde bilgiye ulaşma amacının dışında hayatımızın birçok alanında kullandığımız interneti çocuklarımız da çok yaygın olarak kullanıyorlar. Hayatımızı kolaylaştıran ve renklendiren interneti kullanırken birçok kişisel bilgimizi belki de hiç tanımadığımız ve kötü niyetli olabilecek kişilerin kullanımına açıyoruz.Bizler yetişkin olarak kendimizi bu tür tehlikelerden korumayı bilebilsek de çocuklarımız farkında bile olmadıkları birçok tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyorlar.

Bu noktadan hareketle Ocak ayında 4.sınıf öğrencileriyle rehberlik dersinde Aile-Çocuk İnternet Sözleşmesini inceledik ,interneti kullanırken dikkat etmemiz gereken konular üzerinde durduk. Öğrencilere dağıtılan bu sözleşmeleri siz de evde çocuklarınızla beraber inceleyebilir, internet kullanımı konusunda bazı ortak kararlar alabilirsiniz.