28 Mart Perşembe

recherche

>ETKİNLİKLER>GEZİLER>

4.SINIFLAR İZMİR UZAY KAMPI GEZİSİ

4. sınıf öğrencileri 11-13 Nisan tarihleri arasında İzmir’e 2 gece konaklamalı bir gezi gerçekleştirdiler.

Gezinin ilk günü öğrencilerimizle İzmir Alsancak’ta bulunan Atatürk Müzesi’ni ziyaret ettik. Bu müzede öğrencilerimiz, Atatürk’ün kullandığı toplantı salonu, çalışma odası, yatak odası, misafir odası, berber odası, yaver ve muhafız odası, bekleme-kabul odası, kütüphane, yemek odası ve banyoyu gördüler. Müze görevlilerinden bu alanlar ile ilgili detaylı bilgiler aldılar. Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelleri ve Türkiye’nin çeşitli müzelerinden getirilen Atatürk’ün eşyaları öğrencilerimizin çok ilgisini çekti.
Atatürk’ün İzmir Körfezi’nde gezintiye çıkmak için kullandığı bir kayık da müzenin giriş kısmında bulunmaktaydı. Öğrencilerimiz bu müzede Atatürk’ün İzmir günlerine dair detayları yakından görme fırsatı yakaladılar.

Atatürk Müzesi’nin ardından İzmir Konak’ta bulunan Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz rehber eşliğinde 16 adet deney istasyonunda çeşitli deneyler yaparak eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar. Ayrıca öğrencilerimiz, müzede bulunan 132 metrekare yüzey genişliğine sahip kubbe şeklindeki planetaryumda gezegenlerle ilgili eğitici bir filmi heyecanla izlediler.

Müze gezilerimizi tamamladıktan sonra İzmir Gaziemir’de bulunan Uzay Kampı’na ulaştık. Çok çook heyecanlıydık!

Kampta okulumuz için hazırlanan özel programla, öğrencilerimiz; NASA’nın astronot eğitimleri için kullandığı araçları ve astronot kıyafetlerini yakından tanıdılar, dijital planetaryumda astronomi, Uzay İstasyonu, Discovery Uzay Mekiği Modeli entegrasyonuyla sanal uzay uçuşu ve sanal ortamda Mars keşfi gibi pek çok etkinlikle uzay teknolojilerinin uygulamalı eğitimleri hakkında bilgi aldılar. Sanal gökyüzünün oluşturulduğu planetaryum ile takım yıldızlarının gökyüzündeki konumlarını tanıma fırsatı buldular.

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi olan “Uzay İstasyonu Görevi” ne tüm öğrencilerimiz büyük birilgiyle katıldı. Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery’de komutan, Uzay İstasyonu modüllerinde uçuş mühendisi ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi . Programa katılan öğrencilerimiz; bu görevle, bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiler.

Uzay Kampı’na katılan öğrencilerimiz yeni bilgiler öğrenmekle kalmayıp; bu bilgileri daha fazla pekiştirmeyi destekleyen pratik uygulamalı eğitimlere da katıldılar.
Problem çözme, zaman yönetimi ve takım çalışması yeteneklerini geliştirmeye yönelik aktivitelere katılarak keyifli zaman geçirdiler.

Öğrencilerimiz Uzay Kampı’ndaki görevlerini tamamladıktan sonra sertifika törenine katılarak, kamp görevlilerinden “Katılım Belgeleri”ni aldılar.

Kamp gezimizin ardından öğrencilerimizle İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan, Dünya’nın yedi harikasından biri olan Efes Antik Kenti’ni ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında Efes Antik Kenti’nin tarihi hakkında tur rehberimiz öğrencilerimize detaylı bilgiler verdi, tur boyunca öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Öğrencilerimiz gezi boyunca rehberimizi verdiği bilgileri dikkatlice dinlediler ve notlar aldılar.

Yaşayarak öğrenme üzerine kurgulanmış bu güzel deneyim, öğrencilerimize keyifli anlar yaşatmanın yanında unutamayacakları bir anı olarak da hafızalarına kazındı.