22 Ocak Cumartesi

>EĞİTİM ÖĞRETİM>ANAOKULUMUZ>EĞİTİM ETKİNLİKLERİMİZ>

BEDENSEL KOORDİNASYON DERSLERİMİZDE NELER YAPIYORUZ?

14 Ocak 2022

Bedensel koordinasyon derslerimizde yaptığımız çalışmalarla kas kuvvetimiz artarken dayanıklılık, koordinasyon, esneklik ve çeviklik gibi becerilerimiz gelişiyor. Düzgün duruş alışkanlığı kazanırken bedenimizi tanıyoruz. Oyun ve hareket etmenin verdiği sevinç ve heyecanla bunun devamında oluşan deneyimlerle çocukların kendine güveni geliyor. Grupla hareket etmeyi öğrenirken arkadaşlarına saygı duymayı ve de oyunun kurallarına disiplinli bir şekilde uymayı öğreniyoruz. Derslerimizde renkli çemberler, kukalar, pilates topları, sünger toplar gibi bedensel gelişime faydalı malzemelerden yararlanıyoruz. Bu dönem yuvarlanma ,öne ve geri takla atmayı öğrendik. Eğlenceli bedensel oyunlar oynadık, yarışmalar yaptık. Büyük ve küçük toplarla çocuk pilatesi, step-aerobik,zumba, eğitsel oyunlar ve jimnastik dersimizin temelini oluşturmaktadır.
Dersimizde öğrencilerimize ait eğlenceli görüntüler ekte yer almaktadır.