16 Haziran Pazar

>ETKİNLİKLER>TÖRENLER>

19 MAYIS 100 YAŞINDA!

21 Mayıs 2019

Türk Milleti’nin en zor ve en imkânsız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesinin bugün 100 yıl dönümünü kutladık. Törenimiz saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürümüz Aylin Kızıler Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından "Atatürk ve 19 Mayıs 1919" konulu şiir ve öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve başarı belgeleri dağıtıldı. 8A öğrencilerinin 19 Mayıs sunumuyla, 7 ve 5. sınıf öğrencilerinin Ata’ya ithaf ettikleri resitalleriyle, 6. sınıf öğrencilerinin “Gençliğin Ata’ya Yanıtı “ adlı söz korosuyla, 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Fransızca sunumla, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerle yapılan video röportajla, 5. sınıf öğrencilerle hazırlanan koroyla Ata’mıza olan minnettarlığımızı bir kez daha vurguladık. Beden Eğitimi öğretmenlerimizin yönetiminde her kademeden sınıflarla düzenlenen yarışmalarla öğrencilere madalyalar dağıtıldı. Ata’mızın vatanımızı zinde bedenlere, parlak zihinlere sahip gençlere emanet ettiği, öğrencilerimizin sunduğu çeşitli gösterilerle sergiledik.