10 Temmuz Çarşamba

>EĞİTİM ÖĞRETİM>ANAOKULUMUZ>BRANŞ ETKİNLİKLERİ>

ÇOCUK YOGASI DERSİMİZ

11 Aralık 2018

Yoga dersimizde kullandığımız yoga selamlaması olan "Namaste" selamlaşma vedalaşma anlamına gelmektedir. Namas;saygıyla selamlama Te; sen anlamına gelmektedir. "Namaste" seni saygıyla selamlarım demektir.
Derslerimize önce yogaya özgü selamlamamızla başlıyoruz. Ardından eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusuyla birleşen bireysel ve grup egzersizlerini yapıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini keşfedip cesaretlenmelerini sağlamaktayız.
Bugün dersimizde tüm bunları gerçekleştirmek için eşli ve grup çalışmaları yaptık. Eşli sandalye duruşu, elleri yakala, eşli ağaç, yere bakan köpek ve kobra, güneşlenme, eşli bot, eşli uçak, ağaç çalışmalarını uyguladık. Olumsuz duygularımızın iç organlarımızı nasıl etkilediğini öğrenip konuştuk. Üzüntü ,sabırsızlık, kızgınlık,endişe, korku gibi olumsuz duyguların bizi nasıl etkilediğini anlamaya çalıştık. Hareketin kaslarımız ve zihnimiz üzerindeki etkilerini uygulmalı olarak yaptık. Dersimize ait görüntüler aşağıda yer almaktadır.