18 Aralık Salı

>ETKİNLİKLER>TÖRENLER>

OKUL MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ

12 Kasım 2018

Özel Neslin Değişen Sesi İlkokul ve Ortaokulunda, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’ heyecanı yaşandı.
Okul öğrenci meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz.
Bu kapsamda okulumuzda 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi. Okul meclisi seçimlerine ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar her sınıftan aday olan öğrenciler okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.
Başkanlık için aday olan öğrenciler, 08-12 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.
12 Ekim Cuma günü tüm öğrenciler belirlenen sınıfta oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 8-A sınıfından, Can ÖZKAYA okul başkanlığına seçilmiştir.
Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve başkanını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.