13 Kasım Salı

>ETKİNLİKLER>TÖRENLER>

ÇANAKKALE RUHU

3 Nisan 2018

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutladığımız programımıza saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladık. Programımızın temel amacı "Çanakkale Ruhunu" öğrencilerimize hissettirmek ve bu zaferin Türk ve dünya tarihindeki önemini kavratmak olmuştur. Bu amaçla okulumuz 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Zaferinin Tarihi Süreci" sunumuyla programımıza devam ettik ve bu zaferin hangi koşullarda,hangi fedakarlıklarla kazanıldığını anlamaya çalıştık.Sonrasında okulumuzun 5. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale" oratoryosunu dinledik ve orada yiğitçe vatanını savunan Mehmetçik ile bir duygu bağı kurmaya çalıştık. Programımızın sonunda okul koromuzla Çanakkale türküleri ve marşlar dinledik.