13 Aralık Perşembe

İSTANBUL BİENALİ GEZİSİ

30 Kasım 2017

"İyi Bir Komşu"

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali, 32 ülkeden 56 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan çalışmalarını sergiliyor. Farklı ülkelerden pek çok sanatçının yerleştirmesine ev sahipliği yapan İstanbul Modern’de, büyük ölçekli heykellerin yanı sıra "ev" ve "mahalle" kavramlarına eğilen çalışmalar da yer alıyor. Görsel Sanatlar dersi çerçevesinde, 8 Kasım 2017 tarihinde 4. sınıf öğrencilerimiz ile "İyi Bir Komşu" konulu serginin İstanbul Modern Sanatlar Müzesindeki bölümünü rehber eşliğinde gezdik. Öğrencilerimiz keyifli vakit geçirirken Bienal, küratör kavramlarını öğrenerek, farklı sanatçılara ait çalışmaları yorumlayarak karşılaştırdılar.