20 Haziran Çarşamba

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

1. Kasım 2017

Atatürk diyor ki:
“Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü töreni saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, Okul Müdürümüz Aylin M. Kızıler Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Cumhuriyet” konulu öykü, şiir, rozet ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve başarı belgeleri dağıtıldı. 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk İlkeleri” adlı sunumla, Cumhuriyet’in ilanından sonra yurdumuzu çağdaş seviyeye çıkarmak için Atatürk’ün yaptığı ilkelerin önemi vurgulandı. 2. sınıf öğrencilerinin müzik eşliğindeki sunumuyla, 6. sınıf öğrencilerinin Fransızca “Özgürlük” adlı şiiriyle, 3. sınıf öğrencilerinin Fransızca gösterisiyle, 7. sınıf öğrencilerin hazırladığı “Bir Destan Ordu” adlı oratoryosuyla 5. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Cumhuriyet” adlı sunumla Cumhuriyet yönetiminin bize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğu vurgulandı.
5. sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu; Atatürk, Cumhuriyet ve gençlik ögelerinin bölünmez bir bütün olduğunu anlatan marşlar ve şarkılar seslendirdi.