18 Eylül Salı

5.SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

11 Ekim 2017

5. SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama ve anlamlandırma etkinliğidir. Okuma etkinlikleriyle öğrencilere, okuduğunu daha hızlı ve doğru anlama, çok yönlü ve yaratıcı düşünme, farklı duygu ve düşüncelere saygılı olma, yapıcı eleştirilerde bulunma gibi beceriler kazandırılabilir. Öğrenme sürecinde okumanın payı büyüktür. Bütün derslerin okumayı gerektirdiği göz önünde tutulacak olursa, okuma alışkanlığı ve sevgisi kazanmış bir öğrencinin diğer derslerde de başarılı olacağı açıktır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında zekâ seviyesi, fiziksel ve psikolojik durumu, toplumsal çevresi, kişisel deneyimi önemli rol oynar. Bu nedenle öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma ve pekiştirme amacıyla okumaları gereken kitapları belirledik. Öğrencilerimiz bu kitapları güdümlü okuma yöntemi (Kendi kendine okuduğu kitaptaki olaylar hakkında soru sorarak) ile not alarak ve özet çıkartarak okumalılardır. Bu kitaplardan sınav olacakları için kahraman, olay örgüsü, zaman, mekân gibi unsurlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin okumaları gereken kitaplar ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:
Zülfü Livaneli "Son Ada’nın Çocukları" 1 Kasım 2017
Süleyman Bulut "101 Deyim 101 Öykü" 6 Aralık 2017
Elif Şafak "Sakız Sardunya" 20 Aralık 2017
Aziz Nesin "Şimdiki Çocuklar Harika" 28 Şubat 2018
Bilgin Adalı "Kaledibi Sokağı" 11 Nisan 2018
Andrew Clements "Konuşmak Yok!" 16 Mayıs 2018
Not: Planlanamayan bir etkinlik ya da toplantı olmadığı takdirde sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Mazeret bildirerek sınava giremeyen öğrencilere telafi sınavı uygulanacaktır.
ARTİCLES ASSOCİES