1. Aralık Cumartesi

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI

22 Mayıs 2017

Atatürk diyor ki:
“Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıl dönümü saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürümüz Aylin Kızıler Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesinin 19 Mayıs 1919’da ilk adımının atıldığını ve gençlere armağan edildiğini belirterek gençlere seslendi ve Türk milletinin geleceği ve teminatı olarak onlara çok önemli görevler düştüğünü vurguladı. "Atatürk, umut,gençlik" konulu şiir ve öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve başarı belgeleri dağıtıldı.
Türkçe Öğretmenlerimizin yönetiminde; 6. sınıf öğrencileriyle hazırlanan sunumla, 8. sınıf öğrencileriyle hazırlanan söz korosu ile geleceğinden ümidini kesmiş, kaderine terk edilmiş bir ulusun kötü talihinin döndüğünü; arkasında aradığı lideri bulmanın coşkusu ile özgürlüğü için canını dişine takmış milletin, kendi yazgısını yine kendisinin belirlediği anlatıldı.
Müzik Öğretmenimizin yönetiminde 5. sınıfı öğrencileriyle hazırlanan koroda; bugünün çocukları, yarının gençlerine Ata’mızın izinden gittikleri bu yolda karşılarına çıkacak hiçbir engele takılmadan vatanın denizlerinden, göklerine her yerini sahiplendiklerini marşlarla dile getirildi.
Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin yönetiminde her kademeden sınıflarla düzenlenen yarışmalarla öğrencilere madalyalar dağıtıldı. Ata’mızın vatanımızı zinde bedenlere, parlak zihinlere sahip gençlere emanet ettiği, öğrencilerimizin sunduğu gösteriyle bir daha vurgulandı.