20 Ocak Cumartesi

>ETKİNLİKLER>SEMİNER - SÖYLEŞİ - SERGİ>

KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI

29 Mart 2017

Mart ayının son pazartesiyle başlayan hafta; ülkemizde 1964 yılından beri Kütüphanecilik Haftası olarak anılmakta, kutlanmaktadır. Bu yıl 53üncüsü kutlanan hafta boyunca; toplumumuzda kitap sevgisini geliştirmek, pekiştirmek, kütüphane bilincini aşılamak, benimsetmek için çeşitli toplantılar, paneller, söyleşiler, sergiler düzenlenmektedir.

Esasen kitap okuma ve kütüphane kültürünü geliştirme, yaygınlaştırma ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencilerle başlayacak bir olgudur. Bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığımızın da okullarda belirli gün ve haftalar çerçevesinde vurgulanmasını istediği Kütüphanecilik Haftası; kitap ve kütüphane sevgisinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerle değerlendirilir.

Okulumuz bünyesinde olan kütüphanemizin tüm öğrencilerimiz tarafından en etkin biçimde kullanılıyor olması; sadece bir haftalık etkinliklerle değil de, bütün bir yıla yayılmış bir alışkanlık, bir kültür olarak yaşanması ve yaşatılması en baştaki önceliklerimizdendir.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ta kuruluşunda “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözüyle belirttiği; 21. yüzyılda kaçınılmaz hedeflerimiz arasında olan bilgi toplumu olmamız gerekliliği de bir bağlamda değerlendirilmelidir. Doğru, güvenilir bilgiye ulaşmanın en güzel yolu ve yöntemi kütüphane ortamında çalışmaktan, araştırma yapmaktan geçmektedir.