9 Ağustos Perşembe

>ETKİNLİKLER>TÖRENLER>

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

31 Mart 2017

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yıl dönümü saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, 8. sınıf öğrencimizin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla törenimiz başladı. Öğrencimiz konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin Türk ulusu için önemi üzerinde durarak Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin ön sözü olduğunu vurguladı.
Türkçe Öğretmeni Gülçin Yılmaz yönetiminde; 5. sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” adlı piyes ile Türk ordusunun dünyaya örnek olan yiğitliğini ve cefakâr Türk kadınının istilacılara karşı kahramanca direnişi dile getirildi. Binlerce adsız Mehmetçiğin ,milletin bağımsızlık ülküsü adına gözünü kırpmadan canını feda etmesi anlatıldı. Türkçe Öğretmeni Betül Oğur yönetiminde; 5. sınıflarla hazırlanan “Çanakkale” adlı şiir ile Çanakkale’nin hem bölge olarak hem de manevi olarak bizler için önemine değinildi.
Müzik Öğretmeni Müge Aytuğ yönetiminde; 6. sınıflarla hazırlanan okul korosu, bu vatan uğruna hiçbir kaygı taşımadan canını feda etme pahasına düşmana karşı zırh gibi duran çelik gövdeli askerlerimizin verdiği milli mücadele, söylenen türkülerle ve marşlarla vurgulandı.