13 Aralık Perşembe

PLASTİK SANATLAR VE SERAMİK KULÜBÜ

3 Mart 2017

Plastik Sanatlar ve Seramik Kulübü öğrencilerimizle 17 Şubat 2017 tarihinde,
Pera Müzesi’nde Sergilenen, "Balkanlardan Gelen Soğuk Hava", " Mersad Berber Bir Bosna Alegorisi" adlı süreli sergileri ve müzenin Koleksiyon Sergisini gezdik.

Türkçe’de yaygın olarak kullanılan "Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" söyleminden yola çıkan karma sergi, kendilerini çevreleyen sosyal, politik ve kültürel ortam hakkındaki tepkilerini belirten Maja Bajević, Braco Dimitrijević, Vadim Fishkin, IRWIN, Laibach, Mladen Miljanović, Ivan Moudov, OHO, Dan Perjovschi, Mladen Stilinović, Ulay ve Sislej Xhafa gibi sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. Videodan fotoğrafa, çizimden yerleştirmeye farklı mecralarda oluşturulan çarpıcı eserlerin seçiminde, farklı nesillerden Balkan sanatçıların yeni bir diyalog oluşturması ve izleyiciye alternatif bir bakış açısının sunulması hedefleniyor.

"Mersad Berber Bir Bosna Alegorisi"
Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biri olan Mersad Berber’in (1940-2012), ifade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getirmiş olduğu eserlerinden oluşuyor.
Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamış, yerel sanat ortamını dünyadaki eğilimlere açan genç grafik sanatçıları neslinin öncülüğünü yapmıştır. Sanatsal yeteneği ve ustalığı sayesinde en saygın müze ve galerilerde eserleri sergilenen bu kuşaktan az sayıda sanatçıdan biridir.

Öğrencilerimiz sergi ziyaretinde çağdaş sanat örneklerini ilgi ile izlemiş, farklı malzeme ve teknikleri tanıma fırsatı bulmuşlardır.