8 Ocak Pazartesi

>ETKİNLİKLER>KULÜP ÇALIŞMALARI>ROBOTİK KULÜBÜ>

ROBOTİK KULÜBÜMÜZ

19 Aralık 2016

Teknokul Robotik Tasarım Sistemi, öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği (STEM) kapsayan zengin çalışma alanları hakkında heyecan verici bir eğitim platformu sunuyor.
Robotik kulübünde ROBOROBO EDUCATİONAL KİT eğitim seti ile birinci dönem 16, ikinci dönem 16 farklı model olmak üzere toplamda 32 farklı robot modeli tasarlanıp programlanmasının öğretimi hedeflenmektedir.
Bilim ve mühendislik ilkelerinin yanı sıra TEKNOKUL Robotik projeleri; ekip çalışması, liderlik, problem çözme ve konsantrasyon yeteneklerini artırır.
ROBOTİK : MEKANİK + ELEKTRONİK + YAZILIM
Mekanik: Temel fen bilimleri uygulamaları
Elektronik: Elektronik biliminin mantığını anlar. Elektronik malzemeleri uygulayarak tanır ve bu malzemeleri kullanmayı da öğrenir.
Yazılım: Programlama dillerinden bir veya birkaçını öğrenir ve kolaylıkla uygular.
Robotik Kulübünde üç boyutlu tasarımlar oluşturarak el becerilerini desteklemeyi, parça bütün ilişkisini görebilmeyi sağlamayı, düşünce gücünü ve yaratıcılığı geliştirmeyi amaçlamaktayız.
ROBOTİK EĞİTİMİNİN KAZANIMLARI
Temel bilimleri en iyi şekilde uygulayarak öğrenir.
Pratik düşünebilme ve problemlere hızlı çözüm
Üretebilme yeteneklerini maksimum seviyede gelişir.
Konsantrasyon yetenekleri en üst seviyeye çıkar.
Sistematik çalışma yetenekleri en üst seviyeye çıkar.
Matematik ve analitik düşünce altyapısı maksimum seviyede gelişir.