22 Ocak Pazartesi

>EĞİTİM ÖĞRETİM>SINIF ÇALIŞMALARI>7.SINIFLAR>

7.SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

30 Eylül 2016

Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama ve anlamlandırma etkinliğidir. Okuma etkinlikleriyle öğrencilere, okuduğunu daha hızlı ve doğru anlama, çok yönlü ve yaratıcı düşünme, farklı duygu ve düşüncelere saygılı olma, yapıcı eleştirilerde bulunma gibi beceriler kazandırılabilir. Öğrenme sürecinde okumanın payı büyüktür. Bütün derslerin okumayı gerektirdiği göz önünde tutulacak olursa, okuma alışkanlığı ve sevgisi kazanmış bir öğrencinin diğer derslerde de başarılı olacağı açıktır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında zekâ seviyesi, fiziksel ve psikolojik durumu, toplumsal çevresi, kişisel deneyimi önemli rol oynar. Bu nedenle öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma ve pekiştirme amacıyla okumaları gereken kitapları belirledik. Öğrencilerimiz bu kitapları güdümlü okuma yöntemi (Kendi kendine okuduğu kitaptaki olaylar hakkında soru sorarak) ile not alarak ve özet çıkartarak okumalılardır. Bu kitaplardan sınav olacakları için kahraman, olay örgüsü, zaman, mekân gibi unsurlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin okumaları gereken kitaplar ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

Robert Muchamore “Çaylak” Kelime Yayınları 18 Ekim 2016
Par Sahlin “Kurtarıcı Madalyon” Fom Kitap 29 Kasım 2016
John Boyne “Çizgili Pijamalı Çocuk” Tudem Yay. 27 Aralık 2016
İsmet Bertan “Golat Kalesi Tutsağı” Günışığı Kitaplığı 21 Şubat 2017
Michael Morpurgo “Kayıp Zamanlar” Tudem Yay. 28 Mart 2017
Sabahattin Ali “Kamyon” Yapı Kredi Yay. 23 Mayıs 2017

Not: Planlanamayan bir etkinlik ya da toplantı olmadığı takdirde sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Mazeret bildirerek sınava giremeyen öğrencilere telafi sınavı uygulanacaktır.