17 Ocak Çarşamba

>EĞİTİM ÖĞRETİM>SINIF ÇALIŞMALARI>5.SINIFLAR>

5.SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

30 Eylül 2016

Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama ve anlamlandırma etkinliğidir. Okuma etkinlikleriyle öğrencilere, okuduğunu daha hızlı ve doğru anlama, çok yönlü ve yaratıcı düşünme, farklı duygu ve düşüncelere saygılı olma, yapıcı eleştirilerde bulunma gibi beceriler kazandırılabilir. Öğrenme sürecinde okumanın payı büyüktür. Bütün derslerin okumayı gerektirdiği göz önünde tutulacak olursa, okuma alışkanlığı ve sevgisi kazanmış bir öğrencinin diğer derslerde de başarılı olacağı açıktır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında zekâ seviyesi, fiziksel ve psikolojik durumu, toplumsal çevresi, kişisel deneyimi önemli rol oynar. Bu nedenle öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma ve pekiştirme amacıyla okumaları gereken kitapları belirledik. Öğrencilerimiz bu kitapları güdümlü okuma yöntemi (Kendi kendine okuduğu kitaptaki olaylar hakkında soru sorarak) ile not alarak ve özet çıkartarak okumalılardır. Bu kitaplardan sınav olacakları için kahraman, olay örgüsü, zaman, mekân gibi unsurlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin okumaları gereken kitaplar ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

Neslihan Önderoğlu “Mutsuz Palyaçolar Örgütü” Günışığı Yay. 17 Ekim 2016
Andrew Clements “Konuşmak Yok” Günışığı Yayınları 28 Kasım 2016
Aziz Nesin “Şimdiki Çocuklar Harika” Nesin Yayınevi 26 Aralık 2016
Ahmet Ümit “Masal Masal İçinde” Yayın evi fark etmez. 20 Şubat 2017
Emin Özdemir “Mutlukent’in Yöneticisi” Kök Yayıncılık 27 Mart 2017
Elif Şafak “Sakız Sardunya” Doğan Egmont Yayıncılık 22 Mayıs 2017

Not: Planlanamayan bir etkinlik ya da toplantı olmadığı takdirde sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Mazeret bildirerek sınava giremeyen öğrencilere telafi sınavı uygulanacaktır.