16 Ekim Salı

>ETKİNLİKLER>TOPLUM HİZMET ÇALIŞMALARI>5.SINIFLARIN ÇALIŞMALARI>

YEDİKULE SURLARI

13 Mayıs 2016

5. sınıflar olarak Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında işbirliği içinde olduğumuz Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ile öğrencilerimizin yaşadıkları kentin tarihini, kültürünü tanımaları ve korunmasına katkıda bulunmaları hedefiyle bir etkinlik hazırladık. Etkinliğimizin amacı UNESCO tarafından korumaya alınan Ortaçağ mimarisi Yedikule Surları’nı tanıtmak, İstanbul Suriçi’nin son bostanları olan Yedikule Bostanları’nda gerçekleşecek Marul Bayramı’na katılıp 1500 yıldan uzun süredir geleneksel olarak sürdürülen bu kültürün varlığının bilinmesini sağlamaktır.

9 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’ndan Antropolog Ozan Torun, öğrencilerimize önce İstanbul’un surları ve kapıları, Yedikule Bostanları, dünya miras alanları ve somut kültür varlıklarının nasıl korunması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerimiz Yedikule Kapısı, Altın Kapı ve Yedikule Hisarı tarihleri hakkında bilgi edinip bölgede tarımsal faaliyetlere devam eden bostancılarla tanıştılar. Vakfın önceden tespit ettiği Altın Kapı etrafında çöplerle kaplı bir alanı eldivenleri ve çöp poşetleriyle temizleyen öğrencilerimiz hem milli varlıklarımızın korunmasına katkıda bulundular hem de ardından bir şeyler atıştırarak yorgunluklarını attılar. Marul Bayramı alanında canlı müzik eşliğinde dans ederek Yedikule marulu ve kısır yiyerek yaptıkları kültürel geziyi eğlenceli bir etapla neticelendirdiler.