20 Nisan Cuma

>ETKİNLİKLER>TOPLUM HİZMET ÇALIŞMALARI>6.SINIFLARIN ÇALIŞMALARI>

NESİN MATEMATİK KÖYÜ

1. Aralık 2015

Bu yıl 6. sınıf öğrencileri olarak toplum hizmeti çalışması kapsamında 20 Ekim Cuma günü kek satışı yaptık. Yaptığımız satıştan elde edilen geliri matematik alanında faaliyet gösteren eğitim ve araştırma kurumu olan Nesin Vakfı Matematik Köyüne bağışladık.
Nesin Matematik Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince köyünün 1 kilometre uzağındaki Kayser dağının yamaçlarındadır. Nesin Vakfına ait olan Matematik
Köyü tamamen halkımızın bağışlarıyla ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulüyle
kurulmuştur ve 2007’den beri gençlere hizmet vermektedir.
Köyün yegâne amacı gençlere matematiği öğretmektir. Müfredata, üniversite giriş sınavlarına ya da herhangi bir eğitim ya da sınav sistemine bağlı değildir, sadece profesyonel matematikçilerin anladığı anlamda matematiği gençlere öğretmeyi ve böylece gençleri matematiksel araştırmaya heveslendirmeyi amaçlar. Kuruluşunda sadece üniversite öğrencilerini hedefleyen Matematik Köyü, yoğun talebe dayanamayarak kuruluşundan bir yıl sonra kapılarını ilkokuldan, lise ve üniversiteye kadar her seviyede öğrenciye açmıştır.