9 Ocak Salı

7.SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

10 Kasım 2015

7. SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI
Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama ve anlamlandırma etkinliğidir. Okuma etkinlikleriyle öğrencilere, okuduğunu daha hızlı ve doğru anlama, çok yönlü ve yaratıcı düşünme, farklı duygu ve düşüncelere saygılı olma, yapıcı eleştirilerde bulunma gibi beceriler kazandırılabilir. Öğrenme sürecinde okumanın payı büyüktür. Bütün derslerin okumayı gerektirdiği göz önünde tutulacak olursa, okuma alışkanlığı ve sevgisi kazanmış bir öğrencinin diğer derslerde de başarılı olacağı açıktır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında zekâ seviyesi, fiziksel ve psikolojik durumu, toplumsal çevresi, kişisel deneyimi önemli rol oynar. Bu nedenle öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma ve pekiştirme amacıyla okumaları gereken kitapları belirledik. Öğrencilerimiz bu kitapları güdümlü okuma yöntemi (Kendi kendine okuduğu kitaptaki olaylar hakkında soru sorarak) ile not alarak ve özet çıkartarak okumalılardır. Bu kitaplardan sınav olacakları için kahraman, olay örgüsü, zaman, mekân gibi unsurlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin okumaları gereken kitaplar ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:
Hans Magnus Enzensberger, “Sayı Şeytanı” Can Çocuk Yayınları 09.10.2015
Robert Muchamore, “Çaylak” Kelime Yayınları 05.11.2015
Michael Morpurgo, “Kayıp Zamanlar” Tudem Yay. 29.12.2015
Habib Bektaş, "Öykülerle Deyimler-Uzun Lafın Kısası" Tudem Yay. 16.02.2016
John Boyne, “Çizgili Pijamalı Çocuk” Tudem Yay. 22.03.2016
Sabahattin Ali, “Kamyon” Yapı Kredi Yay. 03.05.2016
Not: Planlanamayan bir etkinlik ya da toplantı olmadığı takdirde sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Mazeret bildirerek sınava giremeyen öğrencilere telafi sınavı uygulanacaktır.