21 Ekim Pazar

5.SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI

5 Ekim 2015

5. SINIF GÜDÜMLÜ OKUMA KİTAPLARI
Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama ve anlamlandırma etkinliğidir. Okuma etkinlikleriyle öğrencilere, okuduğunu daha hızlı ve doğru anlama, çok yönlü ve yaratıcı düşünme, farklı duygu ve düşüncelere saygılı olma, yapıcı eleştirilerde bulunma gibi beceriler kazandırılabilir. Öğrenme sürecinde okumanın payı büyüktür. Bütün derslerin okumayı gerektirdiği göz önünde tutulacak olursa, okuma alışkanlığı ve sevgisi kazanmış bir öğrencinin diğer derslerde de başarılı olacağı açıktır. Öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında zekâ seviyesi, fiziksel ve psikolojik durumu, toplumsal çevresi, kişisel deneyimi önemli rol oynar. Bu nedenle öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırma ve pekiştirme amacıyla okumaları gereken kitapları belirledik. Öğrencilerimiz bu kitapları güdümlü okuma yöntemi (Kendi kendine okuduğu kitaptaki olaylar hakkında soru sorarak) ile not alarak ve özet çıkartarak okumalılardır. Bu kitaplardan sınav olacakları için kahraman, olay örgüsü, zaman, mekân gibi unsurlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin okumaları gereken kitaplar ve sınav tarihleri aşağıdaki gibidir:

Miyase Sertbarut “Kapiland’ın Kobayları” Tudem Yayınları 08.10.2015
Delal Arya “Pera Günlükleri 1. Kitap / Körler Ülkesi” Can Çocuk Yay. 19.11.2015
Andrew Clements “Konuşmak Yok” Günışığı Yay 29.12.2015
Zeynep Cemali “Güzelce’de Bir Kaçak, Memo” Günışığı Kitaplığı 18.02.2016
Aziz Nesin “Şimdiki Çocuklar Harika” Nesin Yayınevi 24.03.2016
Elif Şafak “Sakız Sardunya” Doğan ve Egmont Yayıncılık 05.05.2016

Not: Planlanamayan bir etkinlik ya da toplantı olmadığı takdirde sınav tarihlerinde değişiklik yapılmayacaktır. Mazeret bildirerek sınava giremeyen öğrencilere telafi sınavı uygulanacaktır.