18 Nisan Perşembe

>ESPACE FRANCO­PHONE>FRANSIZCA ÖĞRETİMİ>DELF>

DELF

(D.E.L.F) Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmakta olan bir sınavdır ve Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenmekte olup, Dil Bilim Sınavları olarak adlandırılmaktadır. Bu sınav;
Öğrencinin dil seviyesini değerlendiren bir sınav olup ve Avrupa Birliği Ortaklığı Çerçevesinde bulunan kriterlerden biridir. Avrupa Portföyü kişinin okulda veya okul dışında edindiği dil yetilerini ve kültürel deneyimlerini kaydedebildiği bir araçtır.

Çeşitli Avrupa ülkelerinde denk kriterler çerçevesinde Fransa ve birçok Avrupa ülkesinde kurum ve kuruluşlar, yöneticiler ve aynı zamanda çeşitli düzeyde eğitim kurumları eğitim tarafından aranan ve tanınan bir belgedir. Bu belge bir dil pasaportudur.

Dans le monde d’aujourd’hui, parler français est une richesse non négligeable.

En effet, le français est une des langues officielles des Nations Unies, de l’Union Européenne, de la Croix-Rouge et de nombreux autres organismes nationaux et internationaux.

C’est pourquoi, pour nous à NDS, préparer nos élèves à passer le DELF est une évidence. Alors, le DELF, qu’est-ce que c’est ?