REHBERLİK KONULARI

Perşembe 6 Mart 2014
yazan  ebrum

BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞI VE ÇOCUK

Çocukluk, üzerinde işaretler bıraktığımız coşku dolu, üretken, hayatla bir bütün olduğumuz, ‘yaşama adanmış’ bir dönemdir. Bu dönem, bir o kadar da hayata karşı tecrübesiz ve yanılabilir olduğumuz bir dönemdir aslında. Hayatı çoğunlukla deneme-yanılma yoluyla öğrendiğimiz bir yaşama evresidir. Çocuklarımız bu evrede (...)

MÜKEMMELİYETÇİLİK

Çocuklarımızın mükemmeliyetçi olmaları gereksiz yere strese girmelerine, hem kendilerinden, hem de başkalarından çok fazla şey beklemelerine, kendilerine göre yanlış olan davranış ve tutumlara tahammül edememelerine sebep olur. Sonuç, hoşgörü eksikliği ve aşırı stresin, kendini sürekli beğendirme bağımlılığının (...)

ÇOCUKLARDA EMPATİYİ GELİŞTİRMEK

Duygusal zekanın başlıca göstergelerinden biri olan empati, (empati = kendisini başkalarının yerine koyma, karşısındakini anlama ve bunu karşıdakine iletme) okulumuzda, rol alma, duyguları tanıma, davranışların sonuçlarını tartışma ve müzik eğitimi gibi çeşitli faaliyet ve yaklaşımlarla her çocukta (...)

ÇOCUĞU MOTİVE ETMEK

ANNE – BABA ÇOCUĞUNU DERS ÇALIŞMAYA MOTİVE ETMEK İÇİN NELER YAPABİLİR...
EĞER ÇOCUK ÇALIŞMAYI SEVMİYORSA BUNUN NEDENİ : Beslenme, görme, işitme, uyku, sosyal ilişkiler, ailevi sıkıntılar, çevresel koşullar, hastalık, olgunlaşma eksikliği veya zihinsel yetenek eksikliği olabilir.
NELER YAPABİLİRSİNİZ? 1-Özel (...)

ÇOKLU ZEKA VE ÇEŞİTLİ ZEKALARI GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ

Okullarımızda artık gerek öğrenciye yöneltme yapılırken, gerekse okul programlarında bireyin birçok farklı tür zekaya sahip olduğu düşüncesinden hareket ediliyor. Bu teorinin yaratıcısı Howard Gardner aynı zamanda bu zekaları geliştirmenin yöntemlerini de sunuyor. Aşağıda her bir zeka türünü, ve bunları (...)

Notre Dame Sion Fransız Lisesi Neslin Değişen Sesi Anaokulu